Topic: Windows Server 2003
Printed from: dVision Internet - http://www.dvision.nl/forum/topic.asp?TOPIC_ID=203
Printed on: 29 March 2023 Topic author: EB
Posted on: 30 October 2003 13:15:26
Message:

Juni 2003

Microsoft lanceert Windows Server 2003

Tevens introductie van Visual Studio .NET 2003 en SQL Server 2000 Enterprise Edition (64-bit)

Microsoft lanceert Windows Server 2003, een ge´ntegreerd serverplatform dat helpt bij het verbeteren van de efficiency van IT-operaties, het verhogen van de productiviteit van eindgebruikers en het ontwikkelen van beter presterende applicaties. Dit platform vormt de basis voor .NET-toepassingen, netwerken en webservices, en is geschikt voor alle schaalgroottes, van kleine werkgroepen tot het rekencentrum. Tegelijkertijd kunnen organisaties hiermee het rendement van hun huidige ICT-investeringen verhogen en de totale automatiseringskosten terugbrengen. Samen met Windows Server 2003 lanceert Microsoft Visual Studio .NET 2003 en SQL Server Enterprise Edition 2000 (64-bit). Deze drie producten vormen samen een krachtige, schaalbare en betrouwbare ge´ntegreerde bedrijfsinfrastructuur die aansluit op de krappere ICT-budgetten van vandaag.

Windows Server 2003 en Visual Studio .NET 2003 bieden ondersteuning voor de gehele levenscyclus van applicaties en maken het mogelijk om optimaal presterende applicaties te ontwerpen, bouwen, uitrollen en gebruiken. De producten ondersteunen verschillende standaarden en bieden een vergaande software-integratie. Hierdoor kunnen - vergeleken met het bestaande applicatieplatform - applicaties met twee maal het prestatieniveau gebouwd worden in de helft van de tijd.

Efficiencyverbetering van 30 procent ten opzichte van Windows NT 4.0

ICT-beheerders staan momenteel voor de uitdaging om een veilige en goed beheerbare infrastructuur te bouwen, terwijl tegelijkertijd de downtime en de operationele kosten teruggebracht moeten worden. Windows Server 2003 voorziet in deze belangrijke behoeften met een hoge betrouwbaarheid, schaalbaarheid en beheersbaarheid, terwijl klanten kunnen rekenen op aanzienlijke kostenbesparingen en een hoog rendement. Ruim 50 grote organisaties over de hele wereld draaien reeds op het nieuwe platform en uit de eerste resultaten blijkt dat Windows Server 2003 een efficiencyverbetering van 30 procent kan opleveren ten opzichte van Windows NT 4.0.

Dit streven naar meer efficiency en lagere operationele kosten zijn tevens de belangrijkste drijfveren achter de ontwikkeling van het gehele aanbod aan Microsoft-serverproducten. Microsoft heeft onlangs de Windows Server System-merknaam ge´ntroduceerd, waarmee het bedrijf wil aangeven de het Windows Server-platform ook voor de langere termijn de basis zal vormen voor de complete serverstrategie.

Windows Server 2003 vormt ook het platform waarmee gebruikers gemakkelijker met elkaar kunnen samenwerken aan projecten, overal belangrijke informatie vandaan kunnen halen en applicaties op het bedrijfsintranet en via Internet kunnen gebruiken. Dit is tevens de eerste Windows-server die de nieuwe Intel Itanium 64-bit systemen ondersteunt. De combinatie van Windows Server 2003 64-bit edition en Microsoft SQL Server 64-bit edition heeft inmiddels records gevestigd op het gebied van databaseprestaties. Tegelijkertijd biedt Windows Servers 2003 kleine bedrijven met weinig tot geen ICT-specialisten de eenvoud van beheer en het gebruikersgemak dat dit soort organisaties nodig heeft om zich te kunnen richten op hun bedrijfsprocessen, in plaats van op hun ICT-systemen.

De Windows Server 2003-productfamilie

De Windows Server 2003-productfamilie biedt alle functionaliteit die verwacht mag worden van een bedrijfskritisch Windows-server besturingssysteem, zoals veiligheid, betrouwbaarheid, beschikbaarheid en schaalbaarheid. Het totale productaanbod bestaat uit:

  • Windows Server 2003, Datacenter Edition (32- en 64-bit), voor toepassing in de grootste rekencentra. Ondersteunt maximaal 64 processors en maximaal 512 GB geheugen voor de 64-bit versie, 64 GB geheugen voor de 32-bit versie;

  • Windows Server 2003, Enterprise Edition (32- en 64-bit), voor grootschalige bedrijfsinfrastructuren. Ondersteunt maximaal 8 processors en 64 GB geheugen voor de 64-bit versie, 32 GB geheugen voor de 32-bit versie;

  • Windows Server 2003, Standard Edition, het bedrijfszekere en veilige platform voor bedrijfsapplicaties. Ondersteunt maximaal 4 processors en 4 GB geheugen;

  • Windows Server 2003, Web Edition, bedoeld voor het veilig en bedrijfszeker draaien van websites en webtoepassingen. Ondersteunt maximaal 2 processors en 2 GB geheugen;

  • Windows Small Business Server 2003 (beschikbaar in het derde kwartaal van 2003). Complete en sterk ge´ntegreerde infrastructuur voor organisaties met maximaal 50 medewerkers. Bestaat onder andere uit Windows Server 2003 Standard Edition, SQL Server 2000, Exchange Server 2003 en ISA (Internet Security & Acceleration) Server 2003.


Beschikbaarheid

De Windows Server 2003-productfamilie is per direct wereldwijd beschikbaar in 13 verschillende talen. Aanvullende taalversies komen binnen 30-45 dagen beschikbaar.

Over Windows Server 2003

Windows Server 2003 is een complete, ge´ntegreerde en veilige infrastructuur die ontworpen is om klanten te helpen de kosten te reduceren en de efficiency en effectiviteit van ICT te verhogen. Gebaseerd op de belangrijkste pluspunten van de Windows 2000-familie, zorgt het nieuwe platform ervoor dat bestaande bedrijfsmiddelen beter ingezet kunnen worden, terwijl het tevens de basis vormt voor een nieuwe generatie onderling verbonden applicaties die de bedrijfsproductiviteit verhogen. Windows Server 2003 is het fundament voor het Microsoft Windows Server System, een ge´ntegreerde serverinfrastructuur voor het ontwikkelen, uitrollen en opereren van flexibele bedrijfsoplossingen. Meer informatie is te vinden op www.microsoft.com/windowsserver2003/.


Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privÚ- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.


© dVision

Close Window