Topic: Gratis applicatie-software
Printed from: dVision Internet - http://www.dvision.nl/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61
Printed on: 29 March 2023 Topic author: ML
Posted on: 31 October 2002 14:11:00
Message:

Augustus 2001


Navision biedt universiteiten en hogescholen gratis applicatie-software in samenwerking met Surfdiensten

Samenwerkingsverband voor distributie en ondersteuning

Navision heeft een samenwerkingsverband gesloten met Surfdiensten, leverancier van ICT-toepassingen en -pakketten aan onderwijsinstellingen. Surfdiensten gaat de volledig geÔntegreerde ERP-pakketten van Navision leveren aan hogescholen en universiteiten ten behoeve van onderwijsactiviteiten. Momenteel maken al vijftien onderwijsinstellingen gebruik van de software van Navision. Door de samenwerking met Surfdiensten kan Navision haar producten breder beschikbaar stellen voor de onderwijsmarkt.

"Om de dienstverlening richting het onderwijs te stroomlijnen en de distributie naar onderwijsinstellingen optimaal in te richten, gaan we samenwerken met Surfdiensten", zegt Coen Overgaag, trainingsmanager bij Navision. "Surfdiensten is een vooraanstaande organisatie binnen deze markt, ze zijn als het ware hofleverancier van ICT-oplossingen aan onderwijsinstellingen. Op basis van hun contacten en expertise is Surfdiensten de juiste partij om onze pakketten breed uit te zetten. Naast de distributie, zal het Navision-pakket professioneel worden ondersteund door twee Navision Solution Centers."

Navision biedt onderwijsmaterialen die de mogelijkheden van de ERP-producten optimaal ondersteunen. Ongeveer twee jaar geleden begon Navision met het aanbieden van haar software aan het reguliere onderwijs. Navision levert niet alleen de software voor onderwijsdoeleinden, maar biedt ook aanvullend lesmateriaal als studieboeken en student-CD's. Zo is in samenwerking met de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL), de eerste onderwijsinstelling die gebruik maakte van de Navision-software, lesmateriaal ontwikkeld voor studierichtingen als Technische Bedrijfskunde (TBK), Bedrijfseconomie (BE) en CommerciŽle Economie (CE). Op basis van de hoogwaardige lesmaterialen en het enthousiasme van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden is er in de afgelopen tijd een groot aantal nieuwe Navision-gebruikers onder hogescholen bijgekomen waaronder de Haarlem Business School, Saxion Hogeschool Enschede en Deventer en de Haagsche Hogeschool.

"ERP-software vormt de kern van middelgrote bedrijven. Het is daarom dan ook van essentieel belang dat ICT- en bedrijfskundige studenten tijdens hun opleiding brede kennis hebben opgedaan over de werking en mogelijkheden van ERP-software voor de bedrijfsvoering." zegt Cees Poortman, Managing Director van Navision Nederland. "Door de unieke kenmerken van onze software, zoals flexibiliteit en transparantie, zijn onze producten bij uitstek geschikt voor onderwijsdoeleinden. Niet alleen kunnen ICT-studenten de link tussen de techniek en de bedrijfsprocessen leggen, bedrijfskundige studenten kunnen zeer eenvoudig uiteenlopende bedrijfssimulaties realiseren."


© dVision

Close Window