Topic: Belastingdienst gaat open met Xbrl
Printed from: dVision Internet - http://www.dvision.nl/forum/topic.asp?TOPIC_ID=622
Printed on: 29 March 2023 Topic author: VS
Posted on: 09 July 2004 17:22:33
Message:

Juli 2004

Belastingdienst gaat open met Xbrl

De ministeries van FinanciŽn en Justitie zijn gezamenlijk een projectgroep gestart om met behulp van de open standaard eXtensible Business Reporting Language (Xbrl) de administratieve lasten voor ondernemers te verlichten. Wellicht dat dit de definitieve doorbraak in Nederland wordt.

Xbrl is een open standaard voor het verzamelen, publiceren en applicatieonafhankelijk uitwisselen van financiŽle informatie. Een belangrijk onderdeel voor de werking van Xbrl is het bepalen van een zogenoemde taxonomie, een standaardbeschrijving voor de inhoud van financiŽle verslaggeving. Een soort woordenboek.

Tot nu toe waren de initiatieven voor zo'n Nederlandse taxonomie versnipperd. Daar lijkt verandering in te komen nu de ministeries van Justitie en FinanciŽn met hun projectgroep het initiatief nemen en de Belastingdienst in de nabije toekomst financiŽle rapportages van bedrijven wil ontvangen in Xbrl-formaat. De Belastingdienst heeft een bepaalde massa als het gaat om het afhandelen van financiŽle informatie en dat zou de doorbraak van Xbrl kunnen versnellen.

MBS Navision ondersteunt al vanaf versie 3.10 XBRL.

Bron: Computable


© dVision

Close Window