Topic: Multi language
Printed from: dVision Internet - http://www.dvision.nl/forum/topic.asp?TOPIC_ID=704
Printed on: 10 June 2023 Topic author: JE
Posted on: 25 October 2004 12:39:01
Message:

Klant:
Is het mogelijk om Documenten bijv Facturen in een andere taal dan nederlands weer te geven.
Ik heb duitse en engelse klanten en die klanten wil ik geen factuur toesturen met nederlandse omchrijvingen er op bijv. Omschrijving, moet zijn in het engels "Description" en in het duits "Beschreibung".


Replies:


Reply author: JE
Replied on: 25 October 2004 12:48:57
Message:

Ja dat is mogelijk. De volgende instellingen zullen dan moeten plaatsvinden.
1. Financieel - Instellingen - Algemeen - Talen.
hier moeten alle talen die je wil gaan gebruiken worden aangeven, dus in jouw geval NLD, DU en EN als code , een omschrijving als bijv. Nederlands, Duits en Engels en voor de windows taal ID stel je het volgende in: 1043, 1031 en 2057.
2. Op de klant en leverancierskaart geef je op het tabblad Buitenlandse handel in het veld taal aan in welke taal je de klant/leverancier wil aanschrijven.
3. Open de reports die je in de verschillende talen wilt weergeven en pas de kopteksten aan. Bijv Verkoopfactuur report 206, Veld Omschrijving, ga naar eigenschappen en vul in het veld CaptionML voor elke taal een omschrijving in.
4. Om te voorkomen dat je stap 3 met de hand moet doen, kan je ook de verschillende talen kopen, die we dan in de database in moeten bouwen (mergen). Het is dus mogelijk om onafhankelijk van de multilangue op tabelniveau de reports aan te passen.


© dVision

Close Window