Topic: MBS Navision 4.00 beschikbaar in Nederland
Printed from: dVision Internet - http://www.dvision.nl/forum/topic.asp?TOPIC_ID=730
Printed on: 10 June 2023 Topic author: VS
Posted on: 18 November 2004 18:19:44
Message:

November 2004

Microsoft Business Solutions-Navision 4.0 biedt kleine- en middelgrote bedrijven nieuwe mogelijkheden om te groeien
Navision 4.00 Gemakkelijk te implementeren, te gebruiken en te beheren

Microsoft introduceert MBS Navision 4.0 in Nederland. EÚn van de belangrijke verbeteringen ligt op het gebied van het gebruikersgemak. Microsoft Navision 4.0 beschikt nu over een gebruikersinterface die is afgeleid van Microsoft Office Outlook. Ook de integratie met andere Microsoft-oplossingen is geoptimaliseerd.

Microsoft Navision 4.0 is specifiek ontwikkeld voor organisaties binnen het MKB. Het is een complete oplossing die snel en gemakkelijk ge´mplementeerd, aangepast en beheerd kan worden, zonder dat de dagelijkse operaties daar hinder van ondervinden. Het product integreert belangrijke financiŰle, productie , distributie-, klanten-, supply chain-, analyse- en e-commercegegevens in ÚÚn gebruikersvriendelijke oplossing.

De ontwikkeling van Microsoft Business Solutions-oplossingen richt zich op vijf hoofdpijlers. Elk van deze pijlers - het bieden van nieuwe mogelijkheden voor gebruikers, het verschaffen van inzicht, connectiviteit, verlaging van de Total Cost of Ownership (TCO) en verhoging van de flexibiliteit - ondersteunt een gebied waar technologie en zakendoen elkaar overlappen. Bij de ontwikkeling is aan deze pijlers op de volgende manieren invulling gegeven:

Nieuwe herkenbare gebruikersomgeving - De gebruikersinterface, welke is afgeleid van Microsoft Office Outlook 2003, biedt zowel een nieuwe werkomgeving als de mogelijkheid om per gebruiker een eigen menustructuur te kiezen. De gebruiker krijgt hierbij gemakkelijk toegang tot informatie buiten Microsoft Navision 4.0, zoals zakelijke documenten en andere bestanden. Nieuwe mogelijkheden op het gebied van verkooporders geven gebruikers meer controle over hun informatie en hun werklast en stelt hen in staat sneller op vragen en behoeften van klanten te reageren.

Inzicht - De Key Performance Indicators (KPIs) en analysetools zijn uitgebreid met grafieken die gebruikers een visueel overzicht geven van de actuele situatie. Het is tevens mogelijk om in te zoomen op informatie die belangrijk is voor strategisch management.

Connectiviteit - Microsoft Navision 4.0 introduceert Bedrijfsnotificaties, dat gebaseerd is op Microsoft SQL Notification Services en nauw ge´ntegreerd is met andere Microsoft-oplossingen. Via deze notificaties blijven ondernemingen beter ge´nformeerd over klanten, medewerkers en toeleveranciers. Microsoft Navision 4.0 ondersteunt nu tevens op een verbeterde wijze de ontwikkeling van functionaliteit met eXtensible Markup Language (XML), voor naadloze communicatie met andere oplossingen, Ún met klanten, leveranciers en partners.

TCO - Met nieuwe standaardsjablonen kunnen Microsoft-partners aanzienlijk sneller Microsoft Navision 4.0-oplossingen implementeren voor specifieke marktsectoren.

Flexibilitieit - Voor kleinere productiebedrijven die werken met een handmatige planning en eenvoudige productieprocessen, bevat Microsoft Navision 4.0 een nieuwe oplossing: Basis Productie. Ontwikkeld met het oog op de flexibiliteit en de reactiesnelheid die zo belangrijk zijn voor kleinere fabrikanten, biedt deze basisoplossing bovendien een uitstekend startpunt om in een later stadium door te groeien naar een uitgebreide oplossing. De basisoplossing biedt diepgaand inzicht in de actieve werkzaamheden en ondersteuning voor order-per-order planning workflow, waarmee bedrijven productieorders, inkoopoverzichten, planningprocessen en uitzonderingen efficiŰnt kunnen beheren, zonder dat de complexiteit toeneemt.

Betere integratie met andere Microsoft producten- Microsoft Navision 4.0 biedt een zeer sterke integratie met Microsoft Office en Windows Server-producten. Informatie in Microsoft Navision 4.0 kan bijvoorbeeld direct worden gebruikt in Word en Excel, terwijl taken en afspraken met klanten kunnen worden gesynchroniseerd met Outlook. Verder kan Microsoft Navision 4.0 naadloos ge´ntegreerd worden met de diverse Microsoft Server System-producten, zoals SQL Server, Exchange Server, BizTalk Server, Internet Information Services (IIS)/Commerce Server en Small Business Server. Door deze oplossingen met elkaar te combineren ontstaat een krachtige en gemakkelijk te beheren informatie-infrastructuur die een solide basis biedt voor toekomstige groei.

U kunt hier nalezen welke verbeteringen er zijn aangebracht aan de nieuwste MBS Navision versie.


© dVision

Close Window