Topic: Microsoft neemt Navision over
Printed from: dVision Internet - http://www.dvision.nl/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83
Printed on: 20 March 2023 Topic author: ML
Posted on: 05 November 2002 09:02:45
Message:

Juli 2002


Barneveld, 11 juli 2002 - Microsoft Corporation maakt de overname van Navision a/s bekend na de succesvolle acceptatie van haar bod op de uitstaande Navision-aandelen. Naar verwachting neemt Microsoft de Navision-aandelen over voor ongeveer $1,45 miljard (1,45 miljard Euro/10,97 miljard DKK) in aandelen en contanten.

Door de overname, die 7 mei 2002 officieel werd aangekondigd, wordt Navision een onderdeel van Microsoft Business Solutions. Microsoft Business Solutions wordt geleid door Doug Burgum, Senior Vice-President van Microsoft en voormalig bestuursvoorzitter en CEO van Great Plains. De CEO's van Navision Jesper Balser en Preben Damgaard blijven actief binnen Microsoft Business Solutions. Balser wordt Director Global Strategy en Preben Damgaard wordt Director Europe, Middle East and Africa (EMEA) Operations. De EMEA-activiteiten worden aangestuurd vanuit het Navision hoofdkantoor in Vedbaek, Denemarken.

Door Navision, Europees leider in de midmarket, en Microsoft Great Plains samen te voegen tot Microsoft Business Solutions, worden unieke mogelijkheden gecreeerd, zegt Burgum. We hebben de mensen, producten en technologieŽn om de Microsoft-missie 'enabling people and businesses around the globe to realize their potential' waar te maken.

Navision-klanten en -partners zijn verzekerd van ons commitment en de toegevoegde waarde van onze bestaande en toekomstige oplossingen, die we nu kunnen bieden als onderdeel van Microsoft, aldus Balser.

Door onze directe aanwezigheid in het EMEA-gebied en de nauwe samenwerking met ons partnernetwerk kunnen we met relevante technologie inspelen op de behoeftes van onze klanten in een uitgebreide en diverse markt, zegt Damgaard.

Microsoft Business Solutions blijft zich richten op ontwikkeling, het vermarkten en ondersteunen van de zakelijke applicaties van Navision. Microsoft Navision Axapta, Microsoft Navision Attain, Microsoft Navision C5 en Microsoft Navision XAL worden toegevoegd aan het huidige productportfolio van Microsoft Business Solutions.

Microsoft Business Solutions

Microsoft Business Solutions, inclusief de activiteiten van Great Plains, Microsoft bCentral en Navision a/s, biedt een brede reeks businessapplicaties die ontwikkeld zijn om kleine en middelgrote ondernemingen te ondersteunen bij de integratie met klanten, medewerkers, partners en leveranciers. De applicaties van Microsoft Business Solutions automatiseren zakelijke processen voor financiŽn, distributie, projectadministratie, e-commerce, human resources en salarisadministratie, productie, supply chain management, business intelligence, sales- en marketingmanagement en klantenservice en -support. Voor meer informatie over Microsoft Business Solutions: www.microsoft.com/businesssolutions.

Microsoft

Microsoft (Nasdaq: MSFT) is opgericht in 1975 en wereldwijd toonaangevend leverancier van software, dienstverlening en internettechnologie voor persoonlijk en zakelijk computergebruik. Het bedrijf biedt een uitgebreide reeks softwareproducten en -diensten die mensen in staat stellen met behulp van software altijd, overal en op ieder apparaat te werken.


© dVision

Close Window