Topic: Extensible Business Reporting Language
Printed from: dVision Internet - http://www.dvision.nl/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85
Printed on: 28 January 2023 Topic author: ML
Posted on: 05 November 2002 09:57:04
Message:

Juli 2002


Barneveld, 27 juni 2002 - Navision Attain-gebruikers kunnen voortaan via het internet financiŽle documenten importeren en exporteren in XBRL-formaat (Extensible Business Reporting Language). Door de geÔntegreerde XBRL-functionaliteit maakt Navision Attain een eenvoudige, kostenbesparende en snelle ontsluiting en uitwisseling van financiŽle informatie mogelijk.

XBRL is een op XML gebaseerde specificatie die gebruikmaakt van financiŽle rapportagestandaarden en -procedures om financiŽle rapporten uit te wisselen tussen alle softwareoplossingen en het internet. Gebruikers van Navision Attain kunnen eenvoudig complete XBRL-documenten exporteren naar banken, overheidsinstanties en andere organisaties of bijvoorbeeld binnen een holdingstructuur. Hierdoor versterken ze hun concurrentiepositie.

XBRL biedt tal van belangrijke voordelen, waaronder: onafhankelijkheid van gemaakte technologiekeuzes, het efficiŽnt opstellen van rekeningen en het betrouwbaar ontsluiten van financiŽle informatie. De informatie wordt eenmalig benaderd, waarna deze op elke gewenste manier kan worden weergegeven, bijvoorbeeld als een geprinte rekening, een HTML-document voor de bedrijfswebsite, een basis-XML-bestand of in andere rapportageformaten zoals crediteurenrapportages. Bedrijven, accountants, analisten en investeerders kunnen het internet benutten om financiŽle informatie veilig uit te wisselen en met deze informatie beter gefundeerde financiŽle en managementbeslissingen te nemen. XBRL wijzigt bestaande accountancystandaarden niet, maar biedt een efficiŽnte en betrouwbare manier om financiŽle informatie uit te wisselen. Omdat XBRL is gebaseerd op gestandaardiseerde, onderliggende 'data tags', hoeft een bedrijf niet meer aanvullende informatie bij te sluiten dan zij normaal doet bij de huidige financiŽle rapportages.

Navision maakt al sinds 1999 deel uit van het XBRL Steering Committee en speelt een actieve rol in de ontwikkeling, implementatie en promotie van XBRL.


© dVision

Close Window